EGYEDÜL NEM MEGY - TIPPEK

Gyakorlati tippjeink segíthetnek saját életmódunkon pozitívan változtatni, a gyógyszertárunk működését környezetkímélővé tenni, illetve - ha már zöldek vagyunk - megoszthatjuk tapasztalatainkat, jó gyakorlatainkat másokkal! Segíthetünk nekik is a fenntartható működéshez vezető úton!

No de nemcsak tanulás, élmény is az Ökopatika program. A különféle kihívások teljesítését mindig jutalmazzuk: azok között, akik kipróbálják és megvalósítják azokat, környezetbarát ajándékokat sorsolunk ki!

A tippek "kezdő" és "haladó" zöldeknek is hasznos tanácsokat tartalmaznak azzal kapcsolatban, hogy hogyan kezdjük el a környezettudatos életmódot, miképp csináljuk helyesen, vagy éppen hogyan csinálják mások.

TIPPEK AZ OKTÓBERI KIHÍVÁSHOZ

1. KÖRNYEZETTUDATOSSÁG - CSAPATMUNKA

Jól ismeritek a csapatmunkát, hiszen nap mint nap együtt dolgoztok a gyógyszertárban, min- denki kiveszi a részét a feladatokban. Segítitek a másikat, helyettesítitek egymást szabadságok és betegségek idején, feladjátok a dobozokat annak, aki a létrán áll és még sorolhatnánk, mi mindenben vagytok egymás partnerei. Viszont mikor dolgoztatok közösen egy projekten a nem hétköznapi feladatokon kívül? Adunk pár tippet ahhoz, hogyan érdemes egy ilyen hosszan tartó feladathoz hozzáállni, annak érdekében, hogy kitartson a csapat lelkesedése fél éven át!

2. A KÖRNYEZETTUDATOSSÁG ALAPFOGALMAI

Kihívásaink a fenntarthatóságról szólnak. Sokat használjuk azt a szót, a reklámokban is már mindennapos. Ugyanakkor nem olyan könnyű definiálni a fogalmat, sokan talán nem is tudják, hogy mennyi mindent rejt magában a kifejezés. Szeretnénk segíteni ebben, hogy egy nyelvet beszéljünk, ezért e tipp most inkább iránymutatásként szolgál.

A fenntarthatóság legismertebb szakmai definíciója: "A fenntartható fejlődés olyan fejlődés, amely megfelel a jelen igényeinek anélkül, hogy veszélyeztetné a jövő nemzedékeinek a saját szükségleteik kielégítését."

Tehát leegyszerűsítve a fenntarthatóság arról szól, hogy a gyerekeink és az unokáink számára egy élhető bolygót hagyjunk magunk után. A fenntarthatóság nagyon összetett kérdés, amelynek környezeti, társadalmi és gazdasági elemei vannak. A gyógyszertárak példáján levezetjük, hogy ezek hogyan jelennek meg.

3. KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA ÉS FENNTARTHATÓSÁGRA NEVELÉS

A fenntarthatóságnak fontos társadalmi eleme az egészség és az oktatás is. Összeszedtünk pár tippet arra vonatkozóan, hogy szerintünk milyen kérdéseket lehet feldolgozni játékos formában a gyógyszertárakban.

PLUSZ OKTÓBERI TIPPÜNK ÖKOSMESTERÜNKTŐL

Martin idén is sok hasznos tippel és tanáccsal segít majd benneteket a kihívások teljesítésében. Ebből a videójából megtudhatjátok, milyen apróságokkal tudjuk a jövő generációit környezettudatosságra nevelni.
Gazdálkodjunk ökosan együtt!