JÓGYAKORLATOK

Az Ökopatika program Gazdálkodj Ökosan! versenye során mi bármennyi tippet is készítünk elő nektek, a gyakorlati megvalósítás a Ti kezetekben van. Már az első hónap során megmutattátok, hogy milyen sok módon és formában lehet egy feladatra megoldást készíteni. Minden hónapban bemutatunk nektek párat, mert fontosnak tartjuk a tudásmegosztást és a jó gyakorlatok bemutatását. Arról nem is beszélve, hogy ily módon inspirálhatják is egymást a csapatok!

November


1, Levendula Patika / LevenduLabor csapat

A Levendula Patika bemutatta, hogyan lehet összekapcsolni egy fontos környezeti problémakört és egy társadalmi kérdést. Ilyen működési modellekre komplett vállalatok alakulnak ki, társadalmi vállalkozások formájában. Gratulálunk az ötlethez!


2, Kígyó Patika / Örökzöldek csapat

Az Örökzöldek csapata mindkét feladatot teljesítette. Az Európai Hulladékcsökkentési Hét akciójukkal szemléltették, hogyan lehet egy számunkra már haszontalanná vált tárgyat bent tartani a körforgásban. Megjelenésetekhez a helyi híradóban külön gratulálunk!


3, Arany Sas Patika / Sasfiókák csapat

Az Arany Sas Patika munkatársai jól tagoltan, munkaterületekre bontva ismertették a hulladékkezelési problémákat és javaslataikat, szükség esetén fényképpel támogatva az üzeneteket. Az átlátható, rendszerezett és tartalmas anyagokat a zsűri értékeli és pontokkal jutalmazza.


4, Strázsahegy Gyógyszertár / Zöldalmák Ökocsapat

A Strázsahegy Gyógyszertár javaslatait azért mutatjuk be, mert mertek nagyot álmodni és jogszabályi módosításokat javasoltak. Jogszabályt érintő javaslatból kevés érkezett, érdekes lehet mindenki számára az ő csapatuk ötleteinek megismerése.

Október


1) Gazdagréti Gyógyszertár / Richfield csapat
A feladatok pontozásánál a zsűri nemcsak a pontos teljesítést veszi figyelembe, hanem azt is, hogy milyen a minősége és hatása a beküldött munkának. A Richfield csapatának pályázata jó példa arra, hogy egy jól kezelhető, átlátható anyag plusz pontokhoz és dobogós eredményhez juttathat egy csapatot.

2) Borostyán Gyógyszertár / Borostyántündérek csapat
A Borostyántündérek csapata nagyon jó példát mutatott a madáretető készítő verseny meghirdetésével, amelyet már megosztottunk veletek a Facebook csoportunkban, de ismét bemutatjuk. Ez a kis verseny remekül rávilágít arra, hogy a gyerekek környezeti nevelését milyen módon lehet a gyógyszertárban és a gyógyszertáron kívül is kreatívan kezelni.

3) Újvárosi Gyógyszertár / Újvárosi Zöldalmák
Az Újvárosi Zöldalmák tökéletesen prezentálták, hogy a gyógyszertár életében miképpen jelenik meg a fenntarthatóság környezeti, társadalmi és gazdasági pillére. Szinte tankönyvszerű leírást kaptunk tőlük, amelyből sokat tanulhatnak más gyógyszertárak is.